Sposób przygotowania

Groch zalać zimną wodą poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę w której się moczył, zalać świeżą i ugotować do miękkości. Grzyby umyć zalać wodą na kilka godzin, ugotować. Kapustę drobno pokroić, wlać 1 szkl wody, dodać angielskie ziele, liść laurowy, jałowiec, oliwę i ugotować do miękkości. Ugotowaną kapustę wymieszać z grochem i pokrojonymi grzybkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taki groch, najlepszy robi moja teściowa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !