Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne roladki z pieczarkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 3 szt
pieczarki 6 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
śmietanka 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne roladki z pieczarkami.

Pieczarki umyć, osuszyć, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wystudzić. Jajko wybić do miseczki, roztrzepać, dodać śmietankę, bułkę tartą, szczypiorek, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przekroić w poprzek na połowę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem, zwinąć roladki. Spiąć wykałaczką, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.03.2013 20:05
bardzo fajne
Seba 22.11.2012 09:26
fajny pomysł
IlonaAlbertos 27.09.2012 13:02
Połączenie ryb i pieczarek- bardzo ciekawe, będę musiała wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak