Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć folią lub pergaminem, na spód ułożyć biszkopty, polać rozpuszczoną czekoladą, wystudzić. do garnka wlać wino dodać 1 łyżkę cukru, włożyć pokrojone gruszki i gotować 2-3 minuty. Żelatynę rozpuścić w1/4 szkl gorącej wody. Twarożek utrzeć z jogurtem, dodać skórkę pomarańczową, cukier puder, cukier waniliowy, rozpuszczoną żelatynę. Gdy masa zacznie tężeć dodać ubitą śmietanę, wymieszać. Masę serową wyłożyć do formy na przygotowane biszkopty, wyrównać. Na wierzchu ułożyć ostudzone gruszki. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takiego jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    zapowiada się pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !