Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa pieczeń z mielonego mięsa.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 1,5 kg
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
ser feta 25 dag
Kukurydza z Puszki 2-3 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
musztarda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa pieczeń z mielonego mięsa.

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażyć na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do miski włożyć mięso, podsmażone warzywa, wbić jajka, dodać musztardę, kukurydzę, bułkę tartą, ser feta pokrojony w kostkę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Masę mięsną wyłożyć do formy wysmarowanej masłem. Piec w temp 190-200 stopni około 50 minut. Podawać na zimno lub na gorąco z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.02.2014 17:22
smaczna nie tylko na obiad
olkaaa 01.08.2013 07:53
fajny przepis
MC_S 20.07.2013 13:48
szkoda że nie ma fotki bo brzmi smacznie, chętnie zobaczył bym w przekroju.
IlonaAlbertos 27.11.2012 15:29
Zapowiada się wspaniale.
m1monika 24.05.2012 11:09
jaka fajna :-)
Łukasz15 14.04.2012 09:38
extra
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak