Sposób przygotowania

Botwinkę umyć, drobno pokroić,włożyć do garnka, zalać 2 szklankami wrzącej wody, dodać sok z cytryny i przez chwilę gotować. Następnie zdjąć z ognia, pozostawić do ostudzenia. Gdy wywar jest zimny, odcedzić, połączyć z jogurtem, koperkiem i wodą z ogórków, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Obrane jajka pokroić na ćwiartki, mięso w grubą kostkę. Do każdej porcji chłodnika włożyć po 2-3 ćwiartki jajka, po kilka kostek mięsa. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pysznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taki chłodnik z dodatkami jest pyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !