Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierskie pałki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 15 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
po węgiersku 2 łyżka
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 łyżka
ocet balsamiczny 5 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1/3 łyżeczka
oliwa 1 o smaku oregano
oliwa 2 o smaku tymianku

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierskie pałki

Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać.
Pałki umyć, osuszyć i włożyć do woreczka.
Wlać marynatę, związać koniec woreczka.
Pałki masować w woreczku około 2 minut, aby dokładnie zostały pokryte marynatą.
Włożyć woreczek z pałkami do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie wyłożyć pałki na blaszkę do pieczenia.
Piec 40 - 45 minut w temperaturze 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia31 02.04.2012 19:31
alez apetyczne
Sylwia31 02.04.2012 19:31
alez apetyczne
Anna133 25.02.2012 21:05
ciekawie sie zapowiad a
cukiereczek 01.11.2011 08:50
smaczne
maryśka 06.10.2011 15:24
wyśmienite
Agnieszka_B 30.09.2011 10:11
Takie mięsko to ja lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak