Sposób przygotowania

Miód wymieszać z papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszonymi liśćmi laurowymi i tymiankiem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną cebulą, podlać odrobiną wody i piec w temp 190 stopni około 1/2 godziny. Po około 30 minutach mięso posmarować miodem z przyprawami, posypać migdałami i piec przez 5 minut. Pokroić po ostudzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyborne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Z migdałami nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !