Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 8 szt
pieczarki 1/2 kg
cebula 150 szt
masło 4 łyżki
chrzan tarty 4-5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szkl
jajko 2 szt
szczypiorek usiekany 2 łyżki
natka piertuszki siekana 2 łyżki
śmietana 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane pieczarkami

Ogórki umyć, przekroić na pół, usunąć miąższ z nasionami, oprószyć solą i pozostawić na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać połowę masła, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez 10 minut. Następnie ostudzić, dodać bułkę tartą, jajka, chrzan, natkę pietruszki, szczypiorek, przyprawić do smaku, wymieszać. Przygotowane ogórki napełnić farszem, polać roztopionym, pozostałym masłem, skropić wodą. Włożyć do piekarnika. Zapiekać przez 15 minut w temp 190 stopni. Pod koniec pieczenia ogórki polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.09.2013 21:43
Ciekawy pomysł.
olkaaa 25.01.2013 08:31
ciekawa propozycja
barbara11561 07.06.2012 08:41
bardzo kusząca propozycja na ogórka:)
Iwusia 08.05.2012 22:06
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak