Sposób przygotowania

Ogórki umyć, przekroić na pół, usunąć miąższ z nasionami, oprószyć solą i pozostawić na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać połowę masła, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez 10 minut. Następnie ostudzić, dodać bułkę tartą, jajka, chrzan, natkę pietruszki, szczypiorek, przyprawić do smaku, wymieszać. Przygotowane ogórki napełnić farszem, polać roztopionym, pozostałym masłem, skropić wodą. Włożyć do piekarnika. Zapiekać przez 15 minut w temp 190 stopni. Pod koniec pieczenia ogórki polać śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo kusząca propozycja na ogórka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !