Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe duszone w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 10 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
piwo jasne 1 szkl
musztarda 2 łyżki
smalec 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
angielskie ziele 5 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe duszone w piwie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje w poprzek włókien. Następnie każdy płat mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmarować musztardą i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Cebulę pokroić w pół krążki, pieczarki i boczek w plasterki. Na każdy płat mięsa położyć plasterek boczku, pieczarki i cebulę. Zwijać roladki, spinać wykałaczkami. Na patelni rozgrzać smalec, obsmażyć roladki, przełożyć do rondla. Następnie skropić sosem sojowym, podlać piwem, dodać angielskie ziele i dusić pod przykryciem około 1/2 godz. Podawać z kluskami lub ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.07.2013 15:46
Musze wypróbować.
olkaaa 25.01.2013 08:29
bardzo fajny przepis
Kas2 12.09.2012 20:52
intrygujące to duszenie w piwie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak