Sposób przygotowania

Formę posmarować tłuszczem, włożyć rozwałkowany płat ciasta francuskiego, nakłuć widelcem. Ciasto posmarować ketchupem, na nim ułożyć plastry szynki, pokrojony w kostkę ser, pokrojone pomidory. Pory umyć pokroić w krążki, obgotować przez 1 min w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Do miski wbić jajka, roztrzepać, wlać śmietanę, dodać szczyptę soli i pieprzu, połączyć z porami, wymieszać, wyłożyć na ciasto. Następnie przykryć drugim płatem ciasta. Piec w temp 200 stopni około 40 minut. Po 15 minutach pieczenia przykryć ciasto pergaminem. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak dla mnie-rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajne :-)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajniutkie,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !