Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1/2 kg
sok z wiśni 1 szkl
śmietanka słodka 1 szkl
mleko 1 szkl
budyń wiśniowy 3 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3 szt
cukier do smaku
woda 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik wiśniowy

Wiśnie umyć, zalać wodą, dodać goździki i gotować przez kilka minut. Następnie przetrzeć przez sito, [odrzucić pestki i goździki] dodać sok, cukier i zagotować.Mleko wymieszać z budyniem, wlać do przecieru z sokiem i gotować około 2-3 minuty. Wystudzić. Przed podaniem zupę wymieszać ze spienioną śmietaną. Podawać z makaronem lub biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.10.2013 15:44
bardzo fajny
Elżbieta17 20.02.2013 22:25
super:)
IlonaAlbertos 07.02.2013 20:55
Na lato idealny.
Seba 22.08.2012 08:31
super na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak