Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z sera i jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 10 dag
majonez 3 łyżki
papryka czerwona
natka pietruszki 1 pokrojona
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z sera i jajek

Jajka ugotować na twardo i pognieść dość grubo przy pomocy widelca ,ser zetrzeć na wiórki .
W miseczce połączyć jajka z serem,dodać majonez i paprykę pokrojoną w kosteczkę (tak około 2 łyżek kostki )oraz zieloną pietruszką ,dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem ewentualnie solą .
Schłodzić i podawać z pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.03.2012 09:37
aż ślinka leci
Renata22 07.02.2012 19:44
o jakie to ładne ;)
Ewa104 01.02.2012 10:21
Lubię domowe pasty do chlebka.Na śnaiadanko idealne.
treonina 30.09.2011 00:11
świetny przepis
adagio 29.09.2011 13:18
kocham wszystkie pasty jajeczne
owocówka 29.09.2011 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak