Sposób przygotowania

ogórki umyć obrać i usunąć miąższ a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach zasolić,buraczki umyć i ugotować w osolonej wodzie,po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce,cebulę obrać i pokroić osolić jak puści sok to odcisnąć wszystkie pokrojone warzywa połączyć ze sobą i wymieszać z cukrem,octem oraz olejem lub oliwą,doprawić do smaku pieprzem i ewntualnie solą wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.15min.od zagotowania się wody.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Takiej jeszcze nie jadłam :-) super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !