Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka obiadowa z ogórków i buraczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 1 kg.
buraczki czerwone 1 kg.
cebula 3/4 kg.
cukier 1 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól
oliwa 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka obiadowa z ogórków i buraczków

ogórki umyć obrać i usunąć miąższ a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach zasolić,buraczki umyć i ugotować w osolonej wodzie,po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce,cebulę obrać i pokroić osolić jak puści sok to odcisnąć wszystkie pokrojone warzywa połączyć ze sobą i wymieszać z cukrem,octem oraz olejem lub oliwą,doprawić do smaku pieprzem i ewntualnie solą wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.15min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 17.09.2013 15:57
Takiej jeszcze nie jadłam :-) super
Łukasz15 04.03.2012 11:45
super
matriasik 28.09.2011 21:57
Smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak