Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g
cukier 3/4 szklanki
woda 1 szklanka
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 400 g
herbatniki 150 g
rodzynki 4 łyżki
migdały w płatkach 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę i kakao, całość dokładnie wymieszać i ostudzić. Następnie dodawać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, odsączyć, herbatniki lekko pokruszyć, razem z migadałmi dodać wszystko do masy. Całość dokładnie wymieszać. Dwie prostokątne foremki wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Masę przełożyć i wstawić do lodówki na ok. 5 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Martinezek 08.06.2012 22:37
przypominają się smaki z dzieciństwa, na wakacjach szczególnie :)))
Misiakova 08.06.2012 12:31
pychotka
adagio 19.12.2011 15:23
mmm... bardzo dobry i nie zbyt skomplikowane
Ewelina38 27.10.2011 10:05
musi być pyszny
Agnieszka_B 30.09.2011 10:09
Blok wygląda fantastycznie... I musi być przepyszny:)
1j1o1l1a1 29.09.2011 19:12
nie ma to jak swojski blok :)
agnieszka137 29.09.2011 17:54
smaczny jest taki blok
pioge7 29.09.2011 09:08
fajne
Henryka2 28.09.2011 22:42
Pyszny blok i piękne zdjęcie!
matriasik 28.09.2011 21:59
Rewelacja, muszę kiedyś wypróbować! :)
suzana 28.09.2011 21:41
lubię to
irenka 28.09.2011 21:04
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak