Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę i kakao, całość dokładnie wymieszać i ostudzić. Następnie dodawać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, odsączyć, herbatniki lekko pokruszyć, razem z migadałmi dodać wszystko do masy. Całość dokładnie wymieszać. Dwie prostokątne foremki wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Masę przełożyć i wstawić do lodówki na ok. 5 h.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    lubię to
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Rewelacja, muszę kiedyś wypróbować! :)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszny blok i piękne zdjęcie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczny jest taki blok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma to jak swojski blok :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Blok wygląda fantastycznie... I musi być przepyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    mmm... bardzo dobry i nie zbyt skomplikowane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    przypominają się smaki z dzieciństwa, na wakacjach szczególnie :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !