Sposób przygotowania

Z mięsa drobiowego ugotować rosół. Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić i obrać z kości.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić i udusić na maśle. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącego rosołu.
Później mięso, jarzyny z rosołu i pieczarki z cebulką zmiksować na jednolitą masę, dołożyć majonez, rozpuszczoną żelatynę i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przełożyć do foremek i wystudzić w lodówce przez około 30 minut. Przed podaniem trzeba jednak foremki moczyć krótką chwilkę w gorącej wodzie, żeby mus ładnie wyszedł. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tym się smaruje pieczywo czy je oddzielnie z pieczywem?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To już kwestia gustu! Ja jednak jestem zwolenniczką smarowania pieczywa tym musem. Naprawdę polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !