Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z mięsa drobiowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 0,5 kg
masło 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 2 szt
majonez 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z mięsa drobiowego

Z mięsa drobiowego ugotować rosół. Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić i obrać z kości.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić i udusić na maśle. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącego rosołu.
Później mięso, jarzyny z rosołu i pieczarki z cebulką zmiksować na jednolitą masę, dołożyć majonez, rozpuszczoną żelatynę i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przełożyć do foremek i wystudzić w lodówce przez około 30 minut. Przed podaniem trzeba jednak foremki moczyć krótką chwilkę w gorącej wodzie, żeby mus ładnie wyszedł. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 13.12.2011 14:07
ciekawe
Kopiko1983 26.10.2011 20:24
To już kwestia gustu! Ja jednak jestem zwolenniczką smarowania pieczywa tym musem. Naprawdę polecam :)
pacpaw 26.10.2011 20:08
tym się smaruje pieczywo czy je oddzielnie z pieczywem?
Zoso 24.10.2011 23:26
ciekawy pomysł
ronald88 29.09.2011 10:25
super
ronald88 29.09.2011 10:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak