Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
cebula 2 szt
kminek 1 łyżeczka
białko 1 szt
pieprz do smaku
pasztet 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego

Cebulę obrać, drobno pokroić i delikatnie podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Gdy cebula będzie już miękka, dołożyć pasztet i wszystko razem podgrzać.
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty dowolnej wielkości. Na każdy kawałeczek ciasta nałożyć pasek z pasztetowego farszu i zawinąć.
Paszteciki wyłożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, każdy z nich posmarować białkiem i posypać kminkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.12.2011 20:02
idealne do barszczyku
gottrina 22.11.2011 18:44
bardzo smaczne paszteciki
misia53 06.10.2011 18:23
właśnie robie podchody do takich pasztecików
AgaS10 06.10.2011 07:09
uwielbiam:)
ronald88 29.09.2011 10:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak