Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka taghiatelle warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1
ogórek 1
pomidorki cherry 150 gram
sałata lodowa 1
rzodkiew 1 pęczek
kiełki lucerny 1 małe opakowanie
cukinia 1
oliwa 120 ml
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
mozzarella małe kulki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka taghiatelle warzywne

Sałatka taghiatelle warzywne - sposób przygotowania:

1. Pomidorki sherry oraz mozzarelle przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i umyj, cukinię i ogórka dokładnie umyj.
2. Za pomocą obieraczki do warzyw obierz warzywa nacinając tylko z jednej strony tak aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do momentu pojawienia się pestek, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz „obieranie”. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, np. leczo.
3. W misce wymieszaj sos sałatkowy z wodą i oliwa, według wskazówek na opakowaniu.
4. Dodaj porwaną sałatę, pomidorki, mozzarellę oraz rzodkiewki pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj i układaj na talerzu.
5. Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak