Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 8 sztuk
śmietana 250 gram
mak 2 łyżki
cytryna
pieprz
koper świeży
masło roślinne
bulion 1 wołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie koperkowym - sposób przygotowania:

1. Łososia umyj, posól, posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny, po czym odstaw na 40 minut do lodówki.
2. Przygotuj sos: Bulionetkę rozpuść w 1/2 litrze wody i zagotuj. Dodaj pieprz, odrobinę soli, śmietanę, mąkę oraz koperek. Gotuj do momentu, gdy sos zgęstnieje, nieustannie mieszając (by nie powstały grudki).
3. Następnie usmaż łososia na maśle, włóż do szklanego naczynia i polej sosem.* * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szpindorio 08.01.2012 12:59
jak rozumiem w składnikach mają być 2 łyżki mąki a nie maku ? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak