Sposób przygotowania

Wodę z margaryną zagotować, wsypać mąkę dokładnie wymieszać ostudzić. Zimną masę miksować dodając pojedyńczo jajka, ciasto podzielić na dwie części każdą piec 20-30 min.
Truskawki zmiksować,śmietanę ubić z cukrem pod koniec ubijania dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. ciepłej wody i wymieszać z truskawkami. Kremem przełożyć ciasto, schłodzić, wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super przepis ,piekę też karpatkę ale inną .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    dla mnie nowość ten krem, zawsze robię krem tradycyjny do karpatki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja zawsze takze mam tradycyjny krem, a tu prosze inny, super
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    karpatka dobra rzecz a z takim kremem doskonala
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł z tym kremem coś nowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Ślinka cieknie pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetna odmiana dla karpatki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !