Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki pieczone w sreberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna duża
papryka dowolna
wędzony boczek 10/15 dkg
ziemniaki 1/2 kg małe
przyprawa do szaszlykow
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki pieczone w sreberkach

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Pokroić w sporą kostkę.Ziemniaki obrać i pokroić w pół centymetrowe plasterki.Boczek pokroić na grubsze plasterki.Paprykę umyć i pokroić na kawałki .Wszystkie pokrojone kawałki warzyw i mięsa wymieszać z odrobina oliwy.Na wykałaczki nadziewać na przemian ziemniak , kurczak,papryka,boczek.Szaszłyki posypać przyprawą z każdej strony. Każdy szaszłyk zawinąć w kawałek foli aluminiowej (matową strona na wierzch).Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na najwyższy poziom. Piec przez ok. 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.06.2012 13:26
wyglądają wyśmienicie
MagdaXXX 22.05.2012 21:49
pasują na grilla
PaniMISIOWA 15.05.2012 17:59
smaczne
cooleczka 09.04.2012 16:10
w sam raz na wiosnę
MAR3STA 02.03.2012 18:36
smaczne szaszłyki
smakowita 11.02.2012 14:19
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 02.01.2012 18:21
znakomite połączenie
misia53 06.11.2011 18:16
Swietnie ,bo zimą można mieć namiastkę lata
Sylwia56
Sylwia56 04.10.2011 13:20
super
Ewa6274879 28.09.2011 20:33
Ten szaszłyk przypomina mi grillowe wieczory...
jolanta19 28.09.2011 19:35
uwielbiam szaszłyki podobne też robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak