Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki smażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki smażone

Kroki postępowania

1
Podgrzybki oczyścic, umyć, odciąć korzonki
Krok 1 - Podgrzybki smażone foto
2
Jajko roztrzepać, posolić i popieprzyć. Maczać w nim grzyby, a następnie panierować je w bułce tartej
Krok 2 - Podgrzybki smażone foto
3
Na patelnii rozgrzać olej, nakładać grzybki i smażyć na małym ogniu po kilka minut
Krok 3 - Podgrzybki smażone foto
4
Jak grzyby zrumienią się z obu stron zdjąć z patelnii i lekko posolić
Krok 4 - Podgrzybki smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 05.05.2012 08:28
mniam
Anna146 29.09.2011 07:10
aż mi ślinka cieknie na widok takich smakołyków
Dorota59 29.09.2011 00:04
uwielbiam zbierać grzybki i również jeść je
stokrotka 28.09.2011 22:42
ale piękne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak