Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną kaczką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 ze skórą
przyprawa do gyrosa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1
sałata dowolna
brzoskwinia 1
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną kaczką

Mięso z kaczki natrzeć solą,pieprzem i przyprawą do gyrosa - odstawić na 15 minut. Przełożyć do naczynia do zapiekania i podlać wodą, dodać listek laurowy. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Odstawić na chwilę, aby przestygło i pokroić na cienkie plasterki. Sałatę opłukać i odwirować. Wymieszać z mięskiem, porwaną natką pietruszki, obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki brzoskwinią. Na koniec polać sosem z pieczenia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.11.2012 19:40
fajna
PaniMISIOWA 31.05.2012 18:06
wspaniała!
smakowita 09.02.2012 19:01
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Monika193
Monika193 11.12.2011 15:08
świetna
alaaa 18.10.2011 12:24
świetna,,smakuje rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak