Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem i ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 150 gram
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pomidory 4 duże dojrzałe
ryż 400 gram
natka pietruszki 1 mały pęczek
oregano 1 mały pęczek
seler 1 mały pęczek
por 1 liść
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
porcja rosołowa drobiowa mała

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem i ziołami

Porcje rosołowe umyć i włożyć do garnka .Zalać ok. 2 litrami wody i wstawić na ogień . Jak się zagotuje dodać kucharka i gotować ok. 25 minut.Do bulionu dodać koncentrat, 2 łyżki cukru i gotujemy ok. 15 minut bez przykrycia.Zupę doprawić do smaku solą , świeżo zmielonym pieprzem i cukrem.Pomidory włożyć na ok. minutę do wrzącej wody i przełożyć do zimnej.Obrać ze skórki i pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne.Pokrojone pomidory włożyć do zupy i gotować ok.10 minut(pomidory nie powinny się rozgotować).Na koniec dodać posiekane zioła.Ryż ugotować na sypko i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.11.2013 09:30
lubię taką zupę
misia53 15.09.2012 22:21
piękny kolor przyciąga i smakiem kusi
PaniMISIOWA 19.07.2012 20:19
aromatyczna
smakowita 09.02.2012 19:03
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 09.02.2012 18:58
świetny pomysł z dodatkiem ziół
Ania67 09.01.2012 21:18
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak