Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pustelkika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
papryka mielona 2 łyżeczki
kminkek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczki
ziemniak 25 dag
kapusta 1 kg
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pustelkika

Mięso pokroić w drobną kostkę umyć wymieszać z posiekaną cebulą roztartym czosnkiem mieloną paprykę kminek i majeranek posolić i dusić pod przykryciem podlewając wodą Paprykę pokroić w paski obrane ziemniaki w kostkę pomidory na ćwiartki kapusty poszatkować i wszytko włożyć do garnka gdy mięso będzie prawie miękkie zalać wodą i gotować zalać wodą gotować do miękkości Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak