Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy piankowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 32 dag
masło 12 dag
mąka pszenna 12 dag
orzechy włoskie 25 dag
białko 3 sztuki
żółtko jajek 3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy piankowy

Ucieramy na puch żółtka z 25 dag cukru pudru, dodać małymi porcjami masło Do utartej masy maślani żółtkowej dodajemy mąkę zmielony orzech i wyrabiamy ciasto.Blachę wykładamy opłatkiem na nim równomierne kładziemy ciasto Białka i 7 dag cukru pudru ubijani na sztywną pianę Pokrywamy nią ciasto Na jej powierzchni brzegiem kładziemy w niewielkich odstępach połówki orzechów Mazurek pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku nie powinien się bowiem zbyt przyrumienić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 01.11.2011 15:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak