Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z jajkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 70 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
natka pietruszki pół pęczka
jajko 4 sztuki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z jajkiem

Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oleju. 3 jajka ugotować. Mięso wymieszać z surowym jajkiem, cebulą i bułką tartą. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Ugotowane jajka obrać ze skorupki, pokroić na 4 ćwiartki. Mięso oplatać wokół jajka. Opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 26.10.2011 19:30
pyyyycha
kanu83 26.10.2011 19:30
pyyyycha
Dorian 19.10.2011 21:15
apetyczne
Iwusia 17.10.2011 16:27
super
maadzia19 17.10.2011 16:25
brzmi fajnie - trzeba bedzie wyprobowac:)
dianix 08.10.2011 14:29
u mnie na to mowimy \"jaskółcze gniazdo\" :) pyszne są!!!
Justa32 02.10.2011 10:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak