Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z ryżu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6-7 łyżek
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
wiórki kokosowe
olej do smażenia
cukier puder
ryż 2,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z ryżu

Ugotowany ryż zmiksować na papkę razem z jajkami ,dodać cukier ,proszek do pieczenia oraz mąkę ,wymieszać gęste ciasto z ciasta nabierać małe porcje na środku ułożyć porcję dżemu i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych ,smażyć w gorącym oleju na złoty kolor,po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem.
Jest to taki mój eksperyment zresztą udany ,ale nie polecam robienia na zapas bo najlepiej smakują ciepłe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.10.2012 17:31
Wyglądają apetycznie.
Ewa95 17.10.2011 19:53
ciekawe
1j1o1l1a1 29.09.2011 19:20
ciekawy przepis :)
jolanta19 28.09.2011 19:39
super przepis muszę wyprubować
ben-ka 28.09.2011 16:19
Niesamowity pomysł,5+ to za mało:)
Magdalena67 28.09.2011 15:32
niezwykłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak