Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i jeszcze nadal ubijać. Na koniec wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta i wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto dać na wysmarowaną brytfannę i piec ok. 9 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i zwinąć w ściereczkę w rulon i ostudzić. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Odstawić do stężenia. Gdy pomału zacznie tężeć wlać do kefiru wymieszanego z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia. Wymieszać. Schłodzić. Po ok. godzinie ciasto rozwinąć i wysmarować masą. Zwinąć ponownie i posypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki jeszcze na ok. 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    wirkijom

    tyle razy zabierałam się za zrobienie rolady i jak do tej pory nic z tego nie wychodziło ale na ten przepis chyba się skuszę :)
  • -3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tak, zdjecie jest bardzo zachęcające.Napisz co Ci wyszło.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ładnie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pięknie wygląda i na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !