Sposób przygotowania

piersi z kurczaka przygotowujemy jak na kotlety - rozkrawamy i rozbijamy,
mięso mielone (wieprzowe)- dodajemy jajko pieprz sól i przyprawy według uznania,
na przygotowany płatek mięsa z piersi kurczaka kładziemy porcje mięsa mielonego i
zamykamy jak kopertę,
i otulamy w mące w jaku (do jaka dodać przyprawy do drobiu ) i w bułce tartej ,
pieczemy najpierw od strony \"zakładek\" aż się zrumieni potem z drugiej strony , gdy będzie już prawie upieczone nakryć pokrywką by zmiękło,
po upieczeniu włożyć do do naczynia i nakryć by odpoczęło

super do ziemniaków i surówki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne jest takie mięsko z farszem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !