Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obraż i pokroić na plasterki. Ugotować na pólmiękko w osolonym wrzątku, odsączyć.

2. Cebulę obrać, poszatkować i poddusić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę i przesmażyć.

3. Żaroodporne naczynie nasmarować olejem, ułożyć w nim połowę ziemniaków, przykryć cebulą i kiełbaską a potem resztą ziemniaków.

4. Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę i przesmażyć nie rumieniąc. Dodać zimne mleko i rozetrzeć. Gotować na małym ogniu aż sos lekko zgęstnieje, doprawić.

5. Sosem polać ziemniaki, posypać startym serem, zapiekać ok. 20min w 200’

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !