Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 1 szkl
cukier 1 szkl
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śliwki węgierki 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze śliwkami

Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszysty kogel-mogel. Następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny, delikatnie wymieszać. Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować masłem i posypać bułką tartą. Umyte, osuszone, wypestkowane śliwki ułożyć na spodzie brytfanny [przeciętą stroną do góry] i zalać przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić w formie. Zimne ciasto wyłożyć do góry dnem, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.03.2013 21:56
bardzo fajny
agnieszka137 28.09.2011 13:37
super przepis
patusia 28.09.2011 13:21
Smaczne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak