Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszysty kogel-mogel. Następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny, delikatnie wymieszać. Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować masłem i posypać bułką tartą. Umyte, osuszone, wypestkowane śliwki ułożyć na spodzie brytfanny [przeciętą stroną do góry] i zalać przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić w formie. Zimne ciasto wyłożyć do góry dnem, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smaczne ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !