Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rumszyk

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef wołowy 700 g
smalec 40 g
masło 20 g
mąka 10 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rumszyk

Z rostbefu usunąć kości mięso obrać z błon, pokroić w poprzek włókien na 4 równe części i rozbić tłuszczem na owalny plastry grubości 1-1,1 cm Tłuszcz rozgrzać na patelnie Mięso posypać solą mielonym pieprzem i mąką.Wyłożyć na silnie rozgrzany smalec i usmażyć z obu stron do zrumienia z zewnątrz Pod koniec smażenia dodać masło Nie należy smażyć zbyt długo wystarczy 4 minuty z każdej strony aby rumsztyki nie wyschły wewnątrz powinny być różowane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak