Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie zrumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie. Gdy udka nabiorą złocistej barwy, przełożyć do rondla, oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami. Podlać winem i dusić około 15 minut. Po kwadransie dodać obrane ze skórki, pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !