Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychowiec

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pychowiec

Wymieszać mąki, dodać proszek do pieczenia. Margarynę rozpuścić. Ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubić na puszystą pianę. Dodać żółtka. Wmieszać. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlać roztopioną, zimną margarynę. Zalać tak przygotowanym ciastem formę keksówki wysmarowanej masłem. Piec ok. 40 minut. Na koniec można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.09.2013 19:59
i świetnie wygląda
PaniMISIOWA 27.05.2013 21:34
najlepiej do mleka by pasował
plocia 16.08.2012 21:53
On chyba w stylu babki
gosia1988 12.06.2012 22:13
super
LuKaSz4761 15.05.2012 18:32
fajny
LuKaSz4761 15.05.2012 18:32
fajny
fijolek91 14.05.2012 12:11
super
owocówka 22.12.2011 07:36
pychowiec jest pycha :D
pioge7 17.11.2011 07:10
fajna nazwa :D
novita23 20.10.2011 20:45
fajne
novita23 20.10.2011 20:45
fajne
Kate131 29.09.2011 06:56
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak