Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho - hiszpańska zupa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 500 gram
papryka czerwona 300 gram
ogórki świeże 200 gram
cebula biała 150 gram
czosnek 2 zabki
masło śmietankowe 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho - hiszpańska zupa

Pomidory rozkroić na ćwiartki.Ogórki kroić nie drobno.Paprykę oczyścić i posiekać na kawałki, wszystko wrzucić do blendera, razem z czosnkiem, cebulą posiekaną w kostkę. Dodać sok cytryny. Dodać masło, osolić, dodać pieprz. Zupę postawić do lodówki na 3-4 godziny. Gotową zupę posypać natką, podawać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 10.04.2012 23:25
bardzo lubię hiszpańską kuchnię
ewaa 02.10.2011 20:39
bardzo smaczna
Dorota76 04.08.2010 22:36
Muszę spróbować s
IlonaAlbertos 29.07.2010 01:23
Hmm, na pewno wypróbuję :)
Iwusia 24.06.2010 21:02
Pychota !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak