Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaye w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 1 szt
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 8 plastrów
masło do smażenia 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól 4 szczypty
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaye w sosie pieczarkowym

1 Z piersi z kurczaka wykroić kotlety i lekko rozbić. Kotlety natrzeć oliwą z oliwek i przyprawić.

2

Pieczarki pokroić w plastry, posolić i obsmażyć na maśle.

3

Na każdy kotlet położyć plasterek żółtego sera, trochę pieczarek, zawinąć, spiąć wykałaczką i obtoczyć w mące.

4

Tak przygotowane mięso obsmażyć na maśle, dodać pozostałe pieczarki, podlać wodą i dusić ok. 15 minut. Powstały sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 28.09.2011 09:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak