Sposób przygotowania

Boczek, papryki, cebule i ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Kapustę szatkujemy drobno. Kiełbasę kroimy w półksiężyce. W głębokiej patelni podsmażam cebule, następnie dodaję kiełbasę i paprykę i ząbek czosnku. Całość smażę chwilę. Po chwili wrzucam na patelnie ziemniaki i kapustę. Chwilę duszę od przykrywką, a następnie dolewam do wszystkich składników 800 ml wody z przyprawami Prymat: oregano, sól, majeranek, liść laurowy i pieprz. Wszystko mieszam i czekam aż ziemniaki i kapustą ugotują się. Na koniec dodaje pomidory obrane beż twardego środka
Dodaje przyprawe chłopski garnek

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !