Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka jednogarnkowa.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasy cienkiej (śląska lub podwawelska) 0,5 kg
ogórki konserwowe 2 szt
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI 1 szt
cząbru suszonego 1 płaska łyżka
suszonego majeranku 1 czubata łyżka
suszonego czosnku granulowanego 1 łyżeczka
gęstego przecieru pomidorowego 300 ml
wody 150 ml
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
cukinia 1 szt
bulion 1 kostka, na wędzonce
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka jednogarnkowa.

Kiełbasę pokroić w pół plastry, cebulę posiekać.
Podsmażyć dobrze kiełbasę, pod koniec dodać cebulę i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę. Przełożyć do rondla.
Cukinię umyć, wraz ze skórką pokroić w pół plastry (ok.4 mm grubości), podsmażyć na oleju, posypać cząbrem,czosnkiem i dodać do kiełbasy.
Fasolę czerwoną opłukać z zalewy, osączyć i dołożyć do pozostałych składników.Zalać je przecierem pomidorowym i wodą, wsypać majeranek i wrzucić kostkę bulionową na wędzonce. Doprawić pieprzem i solą (nie za dużo bo bulion i kiełbasa są słone).
Podawać z pieczywem ew. z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 23.06.2011 22:15
wygląda apetycznie
anecia04 17.11.2010 11:32
jednogarnkowe potrawy są zawsze syte, szybkie i tanie
kasiurek 31.10.2010 08:21
fajny przepis
eli_555 05.10.2010 23:05
Pyszne danko.
wedith1 24.09.2010 20:56
Super! Przepis do wypróbowania:)
misia53 21.08.2010 21:53
Fajna Ewciu kolacyjka!
aginaa 02.07.2010 14:18
lubie to:)
SmacznaPyza 27.06.2010 12:34
super! świetne danie na szybką kolację!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak