Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe tagiatelle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 400 gram
szpinak mrożony 450 gram
smietana 18% 200 ml
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
rokpol 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe tagiatelle

Na patelni rozgrzac troszkę oliwy z oliwek i odparować na niej szpinak, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na drugięj patelni dodać cebulę pokrojoną w półtalarki, przełożyć do szpinaku, wlać śmietanę, dusić na wolnym ogniu. Na koniec dodać makaron ugotowany al dente i ser pokrojony w kostkę, dusić jeszcze chwilę, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 22.01.2013 21:57
wygląda pysznie
Betka 23.04.2012 19:19
ciekawy przpepis;))
banditka 17.11.2011 09:20
super
gosia561 28.09.2011 02:29
muszę wypróbować
Ewa6274879 27.09.2011 23:08
smacznie brzmi i fajnie się prezentuje :)
1j1o1l1a1 27.09.2011 22:55
wykwintne to szpinakowe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak