Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z odzysku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
jajko 2 szt
cukier 50 g
cukier wanilinowy 2 łyżki
cynamon
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z odzysku

Jajka wraz z mlekiem i cukrem roztrzepujemy. Zanurzamy w powstałej masie kromki chleba .Wyjmujemy i lekko osączamy.
Roztapiamy masło i smażymy kromki z obu stron na złoto. odkładamy na talerz , posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 03.07.2010 13:17
robię podobnie, tyle że bez cynamonu. Pyszne są :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak