Sposób przygotowania

1 paczka makaronu spaghetti

500 g wieprzowej łopatki
1 czerwona papryka
2 cebule
2 serki topione edamskie
350 ml domowego sosu pomidorowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 łyżka przyprawy do dań włoskich
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
3 łyżki oleju

Makaron ugotować wosolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić.
Mięso zmielić na grubym sitku.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Olej wlać na patelnię, wrzucić mięso na rozgrzany tłuszcz i smażyć, dodać pokrojoną cebulę i paprykę i dalej smażyć, aż cebula sie zarumieni.
Dodać przyprawy, koncentrat i sos pomidorowy.
Dusić wszystko około 5 minut, dodać topione serki i podgrzewać cały czas mieszając aż serki się rozpuszczą.
Makaron nałożyć na talerze i polać go sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !