Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z Bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 5 szt
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z Bezą

Nadzienie:
1 kg jabłek
łyżka cukru
łyżka miodu

Pianka:
5 białek
szklanka cukru pudru

Ciasto ugnieść ze wszystkich składników i włożyć na 15 min do lodówki. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Uprażyć na suchej patelni, dodać cukier i miód. Chwilkę poddusić. Białka ubić na sztywną pianę i dodać cukier puder.
Formę wykleić ciastem, podpie 15min. Nałożyć jabłka i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez 30 min w temp 180*C. Następnie wyjąć z piekarnika nałożyć pianę i piec jeszcze 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.02.2012 15:42
ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 26.10.2011 10:14
super
suzana 27.09.2011 19:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak