Sposób przygotowania

Mięso opłukać, podzielić udka na połowy. Osuszyć, lekko posmarować olejem.
Sól, estragon, papryki słodką i mieloną wymieszać i obficie natrzeć mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin (można doprawić dzień przed grillowaniem).
Mięso piec na grillu, często przewracając na drugą stronę. Najlepiej wybierać mniejsze udka, by dobrze się dopiekły w środku. Mięsko pięknie pachnie i świetnie smakuje. Polecam!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja przeważnie piekę z tymiankiem - muszę spróbować z estragonem...ciekawe czy nam zasmakuje....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    z estragonem udek nie robiłem, aż mnie zaciekawił ten pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !