Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka estragonowe z grilla.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udek z kurczaka, 5 sztuk
soli 2 płaskie łyżeczki
papryki mielonej słodkiej 2 łyżeczki
papryki mielonej ostrej 2 łyżeczki
estragon 4 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka estragonowe z grilla.

Mięso opłukać, podzielić udka na połowy. Osuszyć, lekko posmarować olejem.
Sól, estragon, papryki słodką i mieloną wymieszać i obficie natrzeć mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin (można doprawić dzień przed grillowaniem).
Mięso piec na grillu, często przewracając na drugą stronę. Najlepiej wybierać mniejsze udka, by dobrze się dopiekły w środku. Mięsko pięknie pachnie i świetnie smakuje. Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.02.2013 12:51
z estragonem udek nie robiłem, aż mnie zaciekawił ten pomysł
adam1f 21.09.2012 00:36
dobre
Miki 03.07.2012 08:32
super
SmacznaPyza 26.06.2010 08:27
ja przeważnie piekę z tymiankiem - muszę spróbować z estragonem...ciekawe czy nam zasmakuje....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak