Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok Czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szklanki
margaryna 250 g
woda 1/3 szklanki
kakao 5 łyżek
herbatniki 1 opakowanie
mleko w proszku 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok Czekoladowy

Margarynę rozpuścić dodając cukier, kakao, wodę i doprowadzić do wrzenia. Do gorącej masy dodaĆ mleko w proszku i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Następnie dodajemy pokruszone herbatniki. Masę wykładamy do formy i odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 08.03.2012 20:29
Polecam przepis ;) Jest pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak