Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
por (biała część) 2 sztuki
ser żółty 20 dkg
oliwa
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
CZASNEK 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z porem

Udka myjemy, ściągamy skórę, kostkujemy, nacieramy oliwą z oliwek, roztartym ząbkiem czosnku, kucharkiem i pieprzem - zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 st. Białą część pora kroimy na drobną kostkę, podsmażamy na oliwie z oliwek. Po 15 minutach wyjmujemy nasze udka na każde z osobna nakładamy warstwę podsmażonych porów, oraz grupo posypujemy tartym serem. Całość pieczemy przez 40min. Podajemy z młodymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 28.10.2011 18:07
pyszne
Wojt@s
Wojt@s 27.10.2011 10:11
nieźle
Dorian 29.09.2011 09:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak