Sposób przygotowania

Udka myjemy, ściągamy skórę, kostkujemy, nacieramy oliwą z oliwek, roztartym ząbkiem czosnku, kucharkiem i pieprzem - zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 st. Białą część pora kroimy na drobną kostkę, podsmażamy na oliwie z oliwek. Po 15 minutach wyjmujemy nasze udka na każde z osobna nakładamy warstwę podsmażonych porów, oraz grupo posypujemy tartym serem. Całość pieczemy przez 40min. Podajemy z młodymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    nieźle
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !