Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić w dużą kostkę, posolić, posypać estragonem, wlać 2 łyżki oleju i wymieszać równomiernie mięso z dodatkami. Wstawić na min. godzinę do lodówki.
Cukinię opłukać, wytrzeć, pokroić w grube pół plastry.
Długie i cienkie plastry boczku przekroić na pół. W każdy pół plaster zawinąć cukinię.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno:mięso, cukinię zawiniętą w boczek. Mięso ma być na początku i na końcu szaszłyka. Grillować z obydwu stron. Mięso szybko się piecze, jest wilgotne, tak jak i cukinia, którą boczek chroni przed wysuszeniem i daje jej posmak wędzonki .
Boczek zaś jest chrupiący i aromatyczny.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    szkoda, że nie mam ogródka albo działki - grillowałabym codziennie ...
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    grillowa pychota
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha szaszłyki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !