Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z pasztetem mazowieckim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka 1 ,5 szklanki
jajko 1 sztuka
słonina do polania 5 dag
sól do smak
pasztet 1 (mazowiecki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z pasztetem mazowieckim

ugotowane ziemniaki skręcić przez maszynkę da razy. Wymieszać z mąką i jajkiem. Formować z ciasta placuszki, wykładać pasztetem mazowieckim za pomocą łyżeczki i zlepiać. Kształtować tzw kształt jajowaty- podłużny. Ja robie czesto razem pulepty z miesem, oraz z pasztetem. tylko nadaje im inny kształ, by wiedziec, które to które:) W Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę partiami, aby swobodnie pływały. Gotować około 5 minut od zagotowania Wyjmować łyżką cedzakową. Okrasić stopnioną słoniną, wedle upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 07.07.2012 18:24
fajne te pyzy
Justyna28 20.06.2012 13:13
super:)
monika1968 27.04.2012 06:46
Ciekawe
Marlena/Kinia 19.02.2012 17:49
pyzy z pasztetem mogą być smaczne...:)
Grazyna0211 25.01.2012 19:11
fajny pomys?
Marzena34 01.01.2012 15:34
musze wypróbować
smakoszek 27.12.2011 21:18
pysznie wyglądają
Elżbieta17 09.12.2011 09:17
fajny pomysł:)
Sroczka 03.12.2011 11:30
bardzo lubię
Lidia6 06.10.2011 09:24
pycha
Ewelina47 03.10.2011 20:02
ja lubię takie pyzy
dianix 27.09.2011 16:17
NIkt Ci nie karze, jezeli ktos będzie chciał to zrobi. Ja je lubię, rzecz gustu.
Jarlin 27.09.2011 15:20
Pyzy z pasztetem...? Chyba się nie skuszę.
matriasik 27.09.2011 14:30
Apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak